dimarts, 22 de març del 2011

Atencióna persones amb enfermetat mental en règim penal penitenciari



FEAFES és una confederació espanyola d'agrupacions familiars i persones amb discapacitat mental que té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones amb enfermetat mental i la dels seus familiars, la defensa dels seus drets i la representació del moviment associatiu.


Dintre d'aquesta confederació hi han uns programmes, dels quals m'ha cridat l'atenció un. Aquest és un programa dirigit a la gent en règim penitenciari que té una discapacitat mental.


Dins dels programa de Rehabilitació Psicosocial de Persones amb Enfermetat Mental en règim penal penitenciari persegueix la millora de la qualitat de vida de les persones amb enfermetats mentals cròniques en règims penitenciaris, tant en el període en que romanen interns com, posteriorment, busquen afavorir la seva reinserció, tractant a més d'evitar les possibilitats de reincidència i d'exclusió social i familiar.


Les associacions membres de FEAFES venen treballant en l'àmbit penitenciari des de 1994. Durant aquests anys s'han beneficiat més de 385 persones entre familiars i persones.

Aquest programa conta amb la financiació del Ministeri d'Educació, Política Social i Esport des de l'any 1994 i des de l'any 2008 amb el Ministeri de l'Interior.


El programa es basa en quatre línies d'actuació:


1. Informació, orientació i assesorament sociojurídic

2. Rehabilitació psicosocial i inserció sociolaboral

3. Recolçament social i psicoeducacional de familiars i persones properes

4. Coordinació sociocomunitària



Des d'aquí podem demostrar que tots necessitem un recolçament, estiguem on estiguem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada