dilluns, 28 de març del 2011

Fundació Marianao: àrea de comunitat inclusiva, programa de salut



Fundació Marianao és una entitat d'iniciativa social que promou diversos projectes socioeducatius adreçats als infants, joves, adults i a la comunitat en general, tot incidint de manera especialitzada en els col·lectius en situació d'alt risc social. El seu àmbit d'intervenció preferent és la realitat local de Sant Boi de Llobregat i la comarca del Baix Llobregat.


Dins d'aquests col·lectius té l'àrea de comunitat inclusiva, on dins d'aquest també hi ha el programa de Salut on un dels seus projectes és el Club Social Marianao.


Què té d'especial la Fundació Marianao amb aquest col·lectius? Allò que té d'especial aquesta entitat és que fa una pedagogia comunitària responsabilitzant-se de la cura i la promocio de la salut. Aquest projecte treballa amb la finalitat principal d'acompanyar processos d'atenció a persones en situació de fragilitat, oferint un acompanyament personal i un benestar psicosocial. En concret, el Club Social esdevé un espai normalitzador i generador de vincles personals i socials gràcies al LLEURE.




Veus com el tractament amb el col·lectiu de Salut mental no tans sols ha de ser un tractament sociosanitari, sinó que tractaments com els que ha fet la Fundació Marianao treballant en clau comunitària pot esdevenir important per a la rehabilitació o millora d'aquestes persones.

Aquí us deixo el blog que tenen aquest club social: http://clubsocial10.blogspot.com/






2 comentaris:

  1. Estuve en su charla y me fuí con un buen sabor de boca debido al trabajo que realizan en el municipio de San Boi.

    Creo que tienen unos buenos profesionales que saben realizar unos buenos proyectos que van modificando y poniendose al dia con las necesidades que requiere la infancia/adolescencia/juventud del municipio. Creo que eso es su exito. Me llamo la atención el proyecto que más nos comentaron y como movia a tantos chavales del barrio.

    Podemos creer aún que existen entidades en las cuales dedican su tiempo a las necesidades de la comunidad haciendo un trabajo en red con otras instituciones para ayudar a los jovenes a tener el tiempo ocupado en hacer algo como torneos, cursos,...

    Creo que han dado en un punto clave. Los jovenes tienen mucho libre y eso hace que dediquen su tiempo a crear malos habitos, por eso, Fundación Marianao a comenzado desde ese punto para llegar a ellos.

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord amb el Derick, em va agradar molt la xerrada que ens van donar.
    Personalment penso que es tracta d'una associació que té projectes molt rics i que tenen molt èxit. Es tracta d'una associació que acompanya a les persones en el seu procés de conscienciació de la seva situació i que l'ajuda a tirar endavant. Gràcies a aquest objectiu que es marca ajuda a molts joves a lluitar contra l'exclusió social en la que es troben.
    També la promesa de col·laborar en la construcció d'una societat més justa i solidària, i no egoista, com hi ha actualment.
    Un aspecte que hi trobo molt interessant és el paper del voluntariat, i de la iniciativa social que lluita per que la ciutat, en aquest cas Sant Boi de llobregat i les associacions que hi ha en elles, puguin lluitar conjuntament contra l'exclusió social.

    ResponElimina