dilluns, 28 de març del 2011

SALÓ DE L'ENSENYAMENT


En la meva quarta aportació parlaré del Saló de l’Ensenyament, un punt de trobada informatiu i orientatiu pel qual passen molts adolescents i joves cada any.

El Saló de l’Ensenyament es realitza al recinte firal de Montjuïc (Fira de Barcelona), aquest any ha tingut lloc durant la setmana del 23 al 27 de Març. El Saló de l'Ensenyament, ofereix una informació àmplia i actualitzada de l'oferta d'estudis a Catalunya, forma part de la Setmana de la Formació i el Treball, que és una de les grans cites de l'àmbit educatiu i ocupacional.

El Departament d'Ensenyament hi participa amb diverses àrees:

o Àrea d'informació sobre els estudis de batxillerat, formació professional, ensenyaments esportius, ensenyaments artístics (els de grau inclosos), ensenyaments d'idiomes, programes de qualificació professional inicial i formació de persones adultes, d'una banda, i sobre els estudis que ofereix l'Institut Obert de Catalunya (IOC), de l'altra.

o Àrea d'orientació, composta per dotze despatxos amb professionals experts en orientació que tenen una àmplia experiència en l'assessorament als centres educatius, l'alumnat i les famílies.

o Àrea Connecta't @, àrea de consulta amb ordinadors adaptats.


El certamen també acull el Saló dels Idiomes, organitzat per l'Associació Espanyola de Promotors de Cursos a l'Estranger (ASEPROCE). Alguns dels programes estavella són l'any escolar a l'estranger i els que combinen l'aprenentatge d'una segona llengua amb l'oci, l'esport o el voluntariat. També hi ha programes per a directius, cursos d'estiu per a nens i adults, intensius de preparació per a exàmens oficials, i estudis universitaris, de postgrau o màsters, així com beques per a estudiants de 16 a 30 anys.

Personalment, hem sembla una bona opció per informar i orientar a molts adolescents i joves que no tenen clar el camí que volen triar un cop acaben el primer cicle d’educació obligatòria ,o bé,al llarg de tot el procés de la seva formació.

Com a vivència personal, jo he anat un parell de cops. El primer va ser abans d’ acabar la ESO, amb tota la meva classe. La segona vegada va ser quan ja hem quedava poc per acabar el batxillerat i encara no tenia gaire clar el camí per on volia continuar. Tot i que hi ha tanta oferta que quedes una mica atabalat, crec que és molt útil per ajudar-te a decidir i sobretot a poder triar amb un cert criteri i una gran quantitat d’informació.



*Vosaltres què en penseu?


Yamila Alberola Vizcaíno

1 comentari:

  1. Creo que es una forma muy buena para darle orientación y enseñarle los recursos que pueden existir a los jovenes para poder ampliando su enseñanza!

    Para los centros es una buena medida para darse a conocer como también sus servicios. En una zona tan pequeña puedes conseguir una gran información y una gran variedad de esta que es importante y contrastarla en ese mismo momento con las personas que te atienden. Cualquier duda te pueden dar una mano en ese mismo momento sin tener que esperar tiempo y tiempo.

    Recuerdo yo también haber asistido a este salón para poderme informar después de bachillerato el tema de la uni y el tema del bolonía.

    Creo que es un paso muy bueno para poder ayudar a aquel joven que quiere hacer algo pero no sabe que...y realmente acaba informandose. También la motivación que todo esto genera para aquel joven que quiere seguir aprendiendo.

    Puedes encontrar folletos, tripticos, de los centros y sus servicios para así despues en casa contrastar de forma más tranquila y cualquier duda tendrás sus emails para ponerte en contacto.

    ResponElimina