dilluns, 28 de març del 2011

L'associació de veins Collblanc-Torrassa

Actualment l’associació de veïns té com a pilars claus d’actuació el que anomenen les tres A:

-l’ acollida: GIM, assessorament i dinamització comunitària

-l’ acompanyaments: inserció socio-laboral, habitatge, tràmits

-l’ ajuda: botiga solidària, habitatges, campanya de reis

En definitiva, que busquen el desenvolupament i el benestar del barri a través de l’acció directe en les problemàtiques actuals del barri.

Un dels projectes que hi ha actualment en marxa és entreveïns on es pot veure en el següent vídeo com funcionen, qui intervé i quins serveis i recursos poden oferir. Crec que és molt interessant la feina que fan a l’associació tan els professionals com els voluntaris, i com aquestes ajudes incideixen en l’usuari ja no només a nivell de cobrir les necessitats sinó també a nivell de valors i de sentir-se recolzats moralment per la gent de l’associació. Et dona la sensació que un no es sent sol.

http://www.youtube.com/watch?v=uPUx02xX4CI

Dins de l’associació de veïns hi trobem professionals com advocats, tècnics, professionals d’àrea social i d’inserció laboral, i els voluntariats. A banda d’això hi ha els usuaris, que són aquelles que es poden beneficiar dels serveis que se’ls hi ofereixen, i alhora opinar d’aquest i proposar millores. S’ha de dir que en definitiva l’associació busca donar les eines necessàries als usuaris per tal de que puguin ensortir-se per si sols i de sentir-se autònoms.

S’ha de dir que l’associació de veïns té una gran força a nivell de barri, perquè també col·laboren amb ella altres entitats del barri que ajuden de manera econòmica i prestant serveis. Aquest treball de cohesió i de xarxa que trobem al barri és un gran motor de mobilitzacions, transformacions, unió que el barri acaba enriquint-se per totes bandes. I alhora és incentivar perquè la població intervingui, participi i ajudi d’alguna manera aquesta millora i aquesta transformació comunitària.

1 comentari:

  1. Desprès de llegir aquest comentari, m'ha agrada't molt la implicació que té l'associació de veïns i veïnes del barri de Collblanc i Torrassa. Personalment penso que aquestes associacions tindríem que haver a tots els barris, ja que es veu que lluiten per tindre un barri millor. Qui coneix millor el barri que les persones que hi viuen en ell? En aquest cas la implicació dels veïns per lluitar pels drets i el canvi del barri cap a l'avanç.
    També m'ha agradat molt el paper que li donen al voluntariat, i que generalment se'ls considera com a secundari, i que en la majoria dels casos són els que tenen un paper molt important, com és en el cas de l'associació de veïns.
    El foment de la participació de tots els veïns fa que conjuntament puguin contrastar opinions sobre el barri i que juntament puguin lluitar contra els problemes o dificultats que troben.
    M'ha agradat molt el paper que desenvolupa l'associació de veïns.

    ResponElimina