dimecres, 2 de març del 2011

Els fills de famílies monoparentals en risc d‘exclusió social?


Trobo interessant que es parli i es reflexioni sobre aquest tema ja que està a l’ordre del dia. Mica en mica aniré introduint informació i reflexions i a veure que en penseu vosaltres.
Si alguna cosa caracteritza a la família, en la societat que vivim, és el fet d’haver passat d’un model únic de família a la coexistència de diferents models familiars cada vegada més freqüents. Un d‘aquests és la família monoparental, aquest és considerat per alguns l’antítesi de la família convencional i per tant, perjudicial per el bon desenvolupament integral dels fills. Aquest model es troba actualment en conflictivitat no només per les dificultats pròpies d’aquest tipus de famílies, sinó també pels obstacles que es deriven de les actituds negatives que es tenen cap a aquesta estructura familiar.
Quan es parla de que no és “bo pels nens” es refereix a que els infants potser encara no estan preparats per viure-ho amb normalitat, ja que la societat per molt “modernitzada” que sembli, encara està marcada per un sistema familiar format per pare, mare i fills, i fora d’això és tot anormal. Quan un nen creix en un ambient on es creu, se’l fa sentir o se’l ensenya que no és normal, segurament patirà desajustos en el seu creixement desembocant a que l’infant potser caigui en el forat de l’exclusió social. Flaquer (1999,135) afirma que “el origen de los problemas que suscita la família monoparental reside menos en su estructura como tal que en el hecho de que dicha estructura todavía se halla mal adaptada a la sociedad en la que ha surgido”.
En aquest model familiar poden aparèixer diferents agents però gairebé sempre, està format per la figura materna i els fills. Aquestes mares s’enfronten a una sèrie de problemes i dificultats com sobrecàrrega, soledat, dependència, etc que sovint porta problemes a l’hora de criar i educar als infants. Es pot dir per tant, que aquests pateixen més vulnerabilitat davant dels altres infants?
Més endavant intentaré ampliar més el tema i donar més recursos per tal que tots agafem una postura clara davant d’aquest tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada