dilluns, 28 de març del 2011

Barreres arquitectòniques

En aquesta tercera aportació presento una pàgina web http://www.turismeperatothom.com/es/index.php en la que s'expliquen tots els llocs accesibles per a visitar que hi ha a Catalunya.
En aquesta pàgina web podem trobar concretament 21 destinacions accesibles que hi ha a Catalunya. Aquestes destinacions venen desglossades per les zones més importants de Catalunya i on podem trobar una gran quantitat d'informació útil per a poder arribar al destí triat.
Per exemple, trobem una descripció del lloc que hem triat, llocs on podem dormir, les activitats que podem realitzar, com arribar amb transport públic, etc. També existeix una opció en la que depenent de la discapacitat que tingui la persona poder buscar un allotjament totalment accesible per la persona.
En aquesta pàgina web hi podem trobar un apartat on hi trobem totes les notícies actuals que han passat en relació amb aquest tema.

Personalment penso que és una iniciativa molt bona pel que fa el turisme per a persones que tenen una discapacitat. Crec que aquestes iniciatives tenen molts avantatges, com per exemple, en aquest cas, promoure el turisme a Catalunya, acabar amb les barreres arquitèctoniques, saber que podem sortir en casa sense tenir cap dificultat, etc.

Tornant a la pàgina web, s'ha de dir que aquesta web també lluita contra les barreres, però en aquest cas no arquitectòniques, si no que podríem dir contra les audiovisuals. Dic això perque trobem una audioguia que ens podem baixar al nostre ordinador i que ens ajuda a navegar lliurement.
També permet proposar establiments per a que s'inclouin en la guia i en la pàgina web. Un altre avantatge és que aquesta pàgina web té la possibilitat de triar l'idioma al que vulgui l'usuari, els idiomes són el castellà, el català, l'italià, l'anglès, i en francés. Aquest avantatge comporta altres avantatges, com que els usuaris d'aquesta pàgina web no tinguin perquè ser solament catalans, si no que obre molts portes al turisme que tria com a destí Catalunya.

I vosaltres que en penseu sobre aquestes iniciatives? Us semble útils?




2 comentaris:

  1. Aquesta iniciativa em sembla molt útil, ja que penso que si avui en dia som una societat portada per l'ús de les noves tecnologies, perquè no aprofitar-les fent alguna cosa que sigui de benefici? Penso que aquesta pàgina web és molt bona ja que aquelles persones que sofreixen alguna discapacitat poden tenir a l'abast una informació, que d'altra manera potser no haurien pogut obtindre.

    Tot el que sigui aprofitar les TIC per aquestes causes està molt bé, ja que avançem avançem-hi bé!

    ResponElimina
  2. Tot i que crec que aquesta iniciativa de la pàgina web és molt bona, ja que actualment no tothom te accès a tots els llocs, crc que l'ideal seria que no fos necessari la creació d'aquestes, ja que voldria dir que les barreres arquitectòniques esterien ja abolides.

    Voldria fer-vos arribar l'experiència d'un jove que tot i anar amb cadira de rodes, cap barrera li ha estat obstacle per poder viatjar a arreu del món!

    llibre --> Albert Casals " el món sobre rodes"

    ResponElimina