dilluns, 28 de març del 2011

Fundació Catalana d'esports per a disminuïts psíquics (ACELL)


Aquesta entitat tracta a les persones amb disminució psíquica a Catalunya coordinant-se amb activitats d'esport i lleure per tal d'aconseguir una major qualitat de vida per aquest col·lectiu.


La Federació organitza Campionats de Catalunya de 14 modalitats esportives: Atletisme, natació, gimnàstica, petanca, ciclisme, Hoquei, bàsquet, futbol sala, handbol, tennis o tennis-taula, bàdminton, proves motrius, esquí, vela i equitació.


Aquesta té com a principal objectiu fonamentar, organitzar i regular la pràctica per a persones amb discapacitat intel·lectual, adaptant-la, sempre que sigui necessari, a les seves capacitats, condicions i preferències. A més del esport en sí, aquesta federació ajuda a trobar una inclusió en aquestes persones ja que poden passar-hi el seu temps lliure essent acceptat i respectat per les seves capacitats i discapacitats.



Aquest programa ajuda a que aquests nens tinguin també unes activitats extraescolars com poden tenir altres. Sabem, que lo perfecte seria que aquests grups d'esports fossin una barreja entre nens discapacitats i no ja que així ajudaríem a superar la exclusió que per algunes persones suposa la "discapacitat", però per arribar a la meta hem de fer un procés i per tant si continuen existint aquests recurso anem per bon camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada