diumenge, 27 de març del 2011

La Reinserció dels menors (5):

En aquesta última aportació el que faré és deixar-vos un vídeo d’un dels Centres de Justícia Juvenil més importants de Catalunya i unes conclusions a les que personalment he arribat gràcies a les quatre aportacions anteriors i a la informació trobada.

En el següent vídeo se’ns explica la manera de treballar en aquelles joves que tenen problemes amb les drogues i que per tant, pateixen transtrons d’adaptació i de conducta i per aquest motiu han de seguir un tractament terapèutic, el qual es dona en aquest centre situat a Mollet del Vallès.

http://www.youtube.com/watch?v=1FdZwaBQRLA

Conclusions:

Considero que els centres de justícia juvenil, són centres que realment són molt importants en la societat en la que ens trobem ja que la labor que realitzen és per aconseguir la bona convivència en la societat. Alhora que important, és també d’allò més complicada ja que penso que no ha de ser gens fàcil aconseguir que aquelles persones que han tingut conductes negatives en la societat és reinsertin de manera totalment correcta. Això s’aconsegueix amb moltes hores de treball, d’esforç, de paciència, d’armonia, de cohesió… tot per part dels professionals amb els usuaris.

Quan parlo de que és una feina complicada, em refereixo a que es difícil, no perquè sigui impossible sinó pel simple fet de que els usuaris dels Centres de justícia juvenil, són joves ( la majoria) que radere tenen una situació d’allò més complicada sigui pel motiu que sigui (tots no tenen la mateixa situació) i això comporta que en moltes ocasions no trobin sentit a conviure en la societat de la manera que aquesta requereix fer-ho. És per això que considero que la feina de tots els professionals és realment complicada, però alhora considero que ha de ser molt gratificant, almenys en moments que veus que joves amb els que has treballat són capaços de deixar totes aquelles caracterísitiques negatives que tenien i conviure en societat de la manera més correcta possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada