dimecres, 30 de març del 2011

Els usuaris dels centres oberts


D’acord amb el que estableix la regulació vigent, actualment, els usuaris dels centres oberts, d’acord amb el criteri bàsic de la integració, són de dos tipus: nens i nenes que no són objecte d’intervenció per part dels professionals d’Atenció Social primària ja que no tenen una situació considerada de risc social i nens i nenes les famílies dels quals són objecte d’intervenció per part dels Serveis Socials d’Atenció Primària per prevenir possibles situacions d’inadaptació i marginació. Perfil infants i joves

Edats :

- Per edats, la major part dels Centres de la Xarxa atenen infants i joves des dels 6 a 18 anys, d’acord amb el que estableix la llei.

- A 2 centres de la xarxa l’edat mínima s’avança als 3 anys. S’apunta, com a reflexió que, si la missió dels Centres Oberts es prevenir el deteriorament de situacions de risc, és oportú començar a treballar amb els infants a edats més primerenques . - Un altre aspecte a remarcar es l’especificitat del treball amb adolescents i joves, que no sempre es té prou en compte


Reflexions que es fan des dels Centres Oberts de la Xarxa

- Es tendeix a assumir el centre obert com a servei d’atenció a la infància i s’oblida l’atenció a l’adolescència i joventut.


- El centre obert treballa en l’àmbit de la prevenció. Per aquesta raó s’entén que existeix una mancança d’aquest tipus de servei abans dels sis anys. Seria molt més adequat començar a treballar amb els infants a edats més primerenques per tal de poder prevenir els casos de risc.


Què en penseu d’aquestes refelxions?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada