dilluns, 28 de març del 2011

Barreres arquitèctoniques


En aquesta quarta aportació parlaré sobre un llibre titulat "Barcelona en silla de ruedas" escrit per Montse Serrano e Isabel de Vilallonga, que és una guia que té com a objectiu que la persona que tingui una minusvàlia es pugui moure sense por i pugui sortir al carrer lliurement, a fer exercici, comprar, fer un passeig, tendes accesibles, etc.
Conté una secció que està dedicada exclusivament als nens amb totes les activitats que es poden realitzar amb ells.
També és útil per a aquelles persones d'edat avançada que tenen problemes de movilitat, així com pares amb nadons o nens petits que es troben limitats a l'hora de sortir, ja que els carros dels nadons no passen per tots els llocs.

Amb aquest llibre a la mà, la persona que va per exemple, amb cadira de rodes o amb un cotxet de nadó, pot visitar la ciutat de Barcelona amb tranquil·litat, ja que dona noms de llocs i botiques que són accesibles per aquesta població. També inclou rutes dels llocs més importants i macos de la ciutat de Barcelona, com per exemple, una visita pel barri del Born, Gràcia, els voltants del Turó Parc, etc.

Personalment penso que s'haurien de fer i de donar conèixer aquests llibres per aquestes persones que es veuen limitades per la minusvàlia que tenen. Penso que perque estigui en una cadira de rodes la persona no s'ha de tancar a casa i deixar de sortir. Aquesta iniciativa s'ha de publicar i donar a conèixer perque aquestes persones puguin recòrrer amb tranquil·litat i lliurement els carrers de les ciutats, en aquest cas, Barcelona.
Aquestes iniciatives tindrien que ser promogudes per l'Ajuntament, i donades a conèixer a associacions de persones amb discapacitat, o a famílies amb nens, ja que com he dit anteriorment, moltes d'aquestes persones es veuen limitades per la situació en la que es troben. Hauríen de promoure llocs accesibles per a tothom i que no hi hagi barreres arquitectòniques per ningú.

Què en penseu vosaltres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada